{{ getCount}}
LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA
{{ product.title }} +

{{ msg}}

Az Invitechről

Az Invitech Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra megoldás-szállítója, amely több mint 5 000 vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelének nyújtja menedzselt infokommunikációs szolgáltatásait.

Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti, IT-biztonsági és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Az Invitech infrastruktúráját 11 000 km országos lefedettségű optikai hálózat, 7 000 hálózatba kötött épület, és több mint 3 500 négyzetméter adatközpont – ennek része hazánk egyetlen, független TIER-III tanúsítással rendelkező datacentere is – alkotja. A vállalat 23 000 végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti.

Az Invitech komplex megoldásait többek között távközlési vállalatok, egészségügyi intézmények, pénzintézetek, energetikai vállalatok és szállítmányozási cégek is igénybe veszik. Célunk, hogy partnereink működését a középpontba helyezve, a mindennapokban is elérhetővé tegyük számukra a legkorszerűbb technológiákat, melynek legfőbb biztosítéka társaságunk 600 fős, magasan képzett, elkötelezett szakembergárdája.

Ha többet is szeretne megtudni az Invitechről, kérjük, töltse le cégbemutatónkat az alábbi linkről: az Invitech cégbemutatója.

Cégtörténet

Az Invitel Csoport jogelődjei helyi koncessziós társaságként működnek.

Az Invitel elődei

Invitech timeline

1995

2001

Invitech timeline

A francia tulajdonú Vivendi felvásárolja az Invitel jogelődjeit.

Invitel cégnév bevezetése

Invitech timeline

2003

2007

Invitech timeline

PanTel és Tele2 felvásárlása

Mid Europa Partners felvásárolja az Invitel Csoportot

Invitech timeline

2009

2011

Invitech timeline

FiberNet lakossági üzletágának felvásárlása

Szétválás:
Invitel => lakossági
Invitech => B2B
& Nagykereskedelmi

Invitech timeline

2016

2017

Invitech timeline

China CEE-Fund felvásárolja az Invitel csoportot

Digi felvásárolja az Invitel lakossági üzletágat

Invitech timeline

2018 Q2

2019 Q1

Invitech timeline

Invitech felvásárolja Novotront (optikai hálózat és tornyok)

Az Invitech a 4iG tulajdonába kerül

Invitech timeline

2021 Q3

2022 Q1

Invitech timeline

Az Invitech apportként az AH 100% tulajdonába kerül

Invitech timeline

Az Invitech története a gazdasági rendszerváltozás idejére nyúlik vissza. 1989-ben a korábban monolit struktúrában működő Magyar Posta három részre válásával a távközlési feladatok önálló társaságba szerveződtek. Az 1993-ban hatályba lépett távközlési törvény koncessziós szolgáltatásnak minősítette a közcélú telekommunikációs szolgáltatásokat, így 1994-ben 12 önálló telefontársaság jött létre – ekkor alakultak meg az Invitech jogelődjei is.

2001-ben a jogelődök és további társaságok felvásárlásával megalakult a francia tulajdonú Vivendi cégcsoport. 2002-ben ezek a jogelődök beolvadtak a Vivendi Telecom Hungary Rt-be, melyet 2003-ban befektetési társaságok vásároltak meg. Az így létrejött vállalat Invitel néven egységesítette termékeit és szolgáltatásait. 2006-ban az Invitel internetes szolgáltatókat vásárolt fel és a csoport tagja lett a Pantel, mely az egyik országos lefedettségű távközlési gerinchálózatot működtette.

2007-ben az Invitel felett a Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) szerzett tulajdont.

2007-2008 között a cégcsoport további felvásárlásokat hajtott végre, melyek eredményeként az ország egyik vezető, folyamatosan bővülő kínálatot nyújtó hálózati szolgáltatójává nőtte ki magát.

2009-től a Mid Europa Partners (MEP) fokozatosan megvásárolta a teljes Invitel részvénycsomagot; ennek eredményeként 2010-ben az Invitel az MEP tulajdonába került. Időközben a társaság további távközlési akvizíciókat folytatott le.

Az immár több mint húszéves tapasztalattal rendelkező cégcsoport 2016-ban jelentős szervezeti korszerűsítést hajtott végre: mintegy féléves előkészítő munkát követően 2016. június 30-tól INVITEL Távközlési Zrt. néven a korábbi lakossági és kisvállalati üzletág, valamint Invitech Megoldások Zrt. néven a közép- és nagyvállalati, az intézményi, és a nagykereskedelmi ügyfelek kiszolgálását végző üzletágak immár cégjogilag önálló társaságként működtek a továbbiakban. Az Invitech cég létrejöttét tehát 2016. június 30.-ra tesszük.

2017 márciusában az Invitel Csoport részvényeinek meghatározó hányada a China-CEE Fund tulajdonába került. A China-CEE Fund egy 430 millió dolláros private equity alap, amelynek befektetési tanácsadója a budapesti irodával is rendelkező CEE Equity Partners. Az alap a közép-kelet európai régió egyik vezető pénzügyi befektetője.

A lakossági és kisvállalati üzletágat képviselő Invitel Távközlési Zrt-nek a DIGI Kft. általi felvásárlása 2018. május 30-án zárult le, mellyel a korábbi csoportstruktúra is átalakult: az Invitel Csoport megszűnt, az Invitech pedig változatlan tulajdonosi háttérrel, önállóan folytatta tevékenységét.

Az Invitech- cégjogilag teljes nevén: Invitech ICT Services Kft.- 2018. augusztus 31-i közgyűlésének döntése értelmében módosult a cégcsoport makróstruktúrája, melyről bővebb információ itt olvasható.

A cég történetének legújabb lépéseként 2021. szeptember 30-án a 4iG Nyrt. 100%-os tulajdonába került és a jövőben a 4iG Csoport tagjaként kínálja szolgáltatásait meglévő és leendő ügyfeleinek.

A 4iG Nyrt. a DIGI csoportban, a Telenor Montenegroban, valamint az Invitechben meglévő részesedéseivel, apport útján megvalósuló tőkeemeléssel 71,6 százalékos irányító többségi tulajdont szerez az Antenna Hungária Zrt.-ben, az így megalakuló vállalatcsoport a magyarországi távközlési és médiaszolgáltatási piac második legnagyobb szereplője lesz.

Széchenyi logo